Utilizarea cu jet de cerneală de imprimare pentru a construi inteligente Circuite hibride flexibile

- Mar 27, 2017-

Cercetatorii de la Universitatea din Barcelona , au dezvoltat o tehnica de lipire pentru a construi circuite hibride flexibile inteligente cu ajutorul unei imprimante cu jet de cerneală cu argint nanoparticule de cerneală.

Necesitatea unui proces rapid încă de încredere și ieftin pentru dezvoltarea de circuite care ajută , de asemenea , pentru a reduce impactul asupra mediului al proceselor de fabricatie standard , a fost baza pentru dezvoltarea tehnicii de lipire. Cercetatorii au ales nanoparticule de argint pentru cerneala , deoarece acesta este disponibil pe scară largă și ușor de reprodus în cerneală stabilă. În timp ce argintul în sine nu este ieftin, cantitatea utilizată în proces a fost suficient de scăzut pentru a menține costurile de tehnica in jos, spun cercetatorii.

Scopul proiectului a fost de a utiliza același echipament îmbunătățind în același timp performanța de fabricație standard , pe bază de siliciu prin utilizarea de imprimare cu jet de cerneală pentru circuitele și lipirea chips - uri. „Am dezvoltat mai multe circuite electronice cu imprimarea cu jet de cerneală, și de multe ori a trebuit să introduceți un dispozitiv montat pe suprafață (SMD) cip pentru a atinge obiectivele“ , spune Javier Arres, un membru al echipei de cercetare de la Universitatea din Barcelona. „Abordarea noastră a fost de a folosi aceeași mașină pentru lipirea care a fost utilizat pentru circuitul imprimat.“

Cum au facut-

In tehnica de lipire, picături de cerneală de argint au fost depuse aproape de zona de suprapunere dintre plăcuțele de dispozitiv SMD și traseele conductoare de fund imprimate. Cerneala apoi curgea prin interfața prin capilaritate. Aceasta a lucrat ca un burete ca și golurile mici absorbiți lichidul permițând fluidului să fie întocmit pe o suprafață.

Cerneală Silver nanoparticulă (AgNP) are o conductivitate electrică ridicată după procesul termic la temperaturi foarte scăzute, iar cercetătorii au fost capabili să formeze o interconectare conductor electric ridicat în timpul procesului. Cercetatorii au reusit sa creeze un circuit hibrid flexibil inteligent pe hârtie în cazul în care diferite în cazul în care asamblate prin SMD cerneală AgNP.

Dezvoltarea ar putea avea implicatii pentru aplicatii viitoare. „Noi credem că munca noastră se va îmbunătăți existente RF [frecvență radio] tag - uri, boost și de a promova ambalaje inteligente, spori de electronice portabili, electronica flexibile, electronice de hârtie ... rezultatele noastre ne fac să credem că totul este posibil“ , spune Arrese.


O pereche de:Catalizator sticlărie Face metal reciclarea ușoară Următoarea:Elevii Showcase abilitățile lor de știință