Considerente de azotat de argint

- Sep 29, 2017-

Azotat de argint este un cristal incolor care este solubil în apă. Acid nitric pur este stabila la lumina, dar sale soluţie apoasă şi solide sunt adesea stocate în reactivi maro din cauza lipsei de puritate. Folosit pentru emulsie fotografică, placate cu argint, oglinda, imprimare, medicina, colorant pentru păr, ion de clor, bromură ion şi iodură, etc., de asemenea, folosit în industria electronică.

Proprietățile fizice și chimice

Proprietăţi fizice

Cristale oblice incolor şi transparent cristal lamelare, solubil în apă şi amoniac, solubil în eter și glicerina, uşor solubil în etanol anhidru, aproape insolubilă în acid azotic concentrat. Sale soluţie apoasă este slab acide. Soluție de nitrat de argint este foarte oxidat şi are un efect coroziv, deoarece conţine o cantitate mare de ioni de argint. Acesta este utilizat în tratamentul medical a tesutului de granulatie de hiperplazie, şi soluţia diluată este utilizat pentru fungicid infecţie ochi. Dupa topire, lichidul galben lumina este încă alb după uscare.

Proprietãþi chimice

Azotat de argint este descompus în argint şi negru cu materie organica. Acid nitric pur este stabila la lumina, dar sale soluţie apoasă şi solide sunt adesea stocate în reactivi maro din cauza lipsei de puritate. Azotat de argint descompuse în argint încălzit la 440 ℃, azot, oxigen si dioxid de azot. Soluție apoasă și soluție de etanol au o reactie neutra la turnesol, cu un pH de aproximativ 6. Punctul de fierbere de 444 ℃ (descompunere). Acesta este de oxidare. În prezenţa materiei organice, a se vedea gri deschis sau negru. Nitrat de argint poate reacţiona cu o serie de reactivi în reacţie sau coordonare reacţie (a se vedea compusului de coordonare). De exemplu, cu reacţie de hidrogen sulfurat, negru de sulfură de precipitaţii de Ag2S este format. Cu cromat de potasiu, cromat de roşu şi maro Ag2CrO4 precipitaţii s-a format. Cu reacţie de disodiu hidrogen fosfat, s-a format galben Ag3PO4 precipitaţii. Halogenați argint AgX precipitaţii se formează cu halogen ion reacţie. De asemenea, poate funcţiona cu alcali pentru a forma oxid negru Ag2O precipitaţii. Oxalat de alb Ag2C2O4 precipitaţii s-a format cu acţiune de oxalat ion. Azotatul de argint poate reacţiona cu NH3, NC - şi SCN - pentru a forma diferite molecule de coordonare

Rolul scop

Chimie analitică a fost folosit să se precipite ion de clorură şi nitrat de referinţă a fost folosit pentru a calibra soluția de clorură de sodiu. Industria anorganica este folosit pentru a face alte săruri de argint. Industria electronica este folosit pentru a face conductiv adezive, nou gaz purificarea agent, sită moleculară A8x, mănuşi de lucru uniformă şi electrice placate cu argint, etc. Industria fotosensibil este folosit pentru a face materiale fotosensibile, cum ar fi film, raze x și filmul fotografic. Industria de placare este folosit pentru placare de argint de componente electronice şi alte obiecte de artizanat, precum şi o cantitate mare de material placate cu argint utilizate în oglinzi şi sticle de izolare. Industria de baterie este folosit pentru producerea de argint-zinc baterii. Medicina este utilizat ca fungicid, agent de caustice. Industria chimică zilnic este utilizat pentru vopsirea părului şi aşa mai departe. Chimie analitică este folosit pentru a determina clor, brom, iod cianură şi Sulfocianură. [3]

Este folosit pentru argint argint non-cianura placare, cum ar fi argint placarea cu sulfuric acid, acid clorhidric placare cu argint, aminodisulfonate, sulfonyl acid salicilic placare de argint, etc. Este sursa de ioni de argint. Conținutul de azotat de argint are o influenţă asupra vitezei conductivitate, dispersibility şi precipitaţii de lichid placate cu argint. Doza uzuală este de 25-50g/L.

Soluție de nitrat de argint poate fi redus prin reductor organice aldehidă şi zahăr. Deci, este un reactiv care verifică pentru aldehidă şi zahăr. Este, de asemenea, folosit pentru determinarea ionului clorură, catalizator pentru determinarea manganului, galvanizare, fotografie și portelan colorat.

Precauţii de utilizare

Toxicitatea

Azotat de argint are anumite toxicitate, care poate provoca grave coroziune a stomacului şi intestinelor în organism, şi a mortalităţii adult este de aproximativ 10 grame. Jumătate din doza letală (şoareci, prin gura) 50mg/kg.

Aceasta poate provoca dureri abdominale severe, vărsături, sânge, şi perforaţie chiar gastro-intestinale. Poate provoca arde pielea şi ochii. Lucrătorii care au fost expuse la produsul pentru o lungă perioadă de timp va avea o răcoare sistemice de argint. Performanţă include: pigmentarea pielii extinse, gri albastru sau lumina ARDEZIE; Leziuni oculare cauzate de ochi de argint; Bronsita cronica cauzate de căilor respiratorii argint calmul.

Consideraţii operaţionale

Aproape de funcţionare, consolida ventilatie. Operatorii trebuie să fie pregătiți în mod special să respecte strict procedurile de funcționare. Este recomandat ca operatorul purta o hota tip electrice aer alimentare filtru aparat de respirat, purta o cârpă de cauciuc, şi purta mănuşi de cauciuc neopren, şi pentru a evita picură pe piele. Stai departe de surse de foc şi căldură, Fumatul este interzis în locul de muncă. Stai departe de materiale inflamabile, combustibile. Evita praf. Evitaţi contactul cu agent de reducere, baze şi alcooli. Atunci când manipulaţi, lumina de încărcare şi descărcare ar trebui făcut pentru a preveni deteriorarea ambalajelor şi containere. Dotare corespunzătoare varietăţile şi cantităţile de utilaje şi echipamente de tratament de urgenţă scurgere de stingere a incendiilor. Containerele goale pot fi dăunătoare.


O pereche de:Azotat de argint cristale incolore Următoarea:Compus anorganic sunt la fel