Azotat de argint cristale incolore

- Nov 01, 2017-

Azotat de argint este un cristal incolor, solubil în apă. Azotat de argint pur este stabila la lumina, dar din cauza produse puritate nu este suficient, sale soluţie apoasă şi solide sunt adesea stocate în sticla maro reactiv. Pentru emulsie fotografică, argint, oglinda, imprimare, medicina, vopsirea parului, clorură de test, bromură şi iodură, etc., au folosit în industria electronică.

Proprietăţi fizice

Incolor transparent orthorhombic lamelar cristal, solubil în apă şi amoniac, solubil în eter și glicerol, uşor solubil în etanol, aproape insolubilă în acid azotic concentrat. Soluția apoasă a fost slab acide. Soluție de nitrat de argint conţine o mulţime de ioni de argint, astfel oxidarea este puternic şi o anumită corozive, medicale pentru proliferarea tesutului de granulatie, dilua soluţia de fungicid de infecţii oculare. După topirea pentru lichidul galben luminos, după vindecarea este mai alb.

Proprietãþi chimice

Nitrat de argint în cazul descompunerea materiei organice gri negru, argintiu. Azotat de argint pur este stabila la lumina, dar din cauza produse puritate nu este suficient, sale soluţie apoasă şi solide sunt adesea stocate în sticla maro reactiv. Azotat de argint este încălzit la 440 ° C se descompune în argint, azot, oxigen si dioxid de azot. Soluția apoasă și soluție de etanol au fost neutre la turnesol şi pH-ul a fost de aproximativ 6. Punctul de fierbere de 444 ° C (descompunere). Există oxidare. În prezenţa materiei organice, vedea lumina devine gri sau gri negru. Azotat de argint reactioneaza cu o serie de reactivi pentru precipitarea sau coordonare (a se vedea compuşilor coordinativi). De exemplu, cu reacţie de hidrogen sulfurat, formarea de sulfură de argint negru Ag2S precipitaţii; cu reacţie de cromat de potasiu, formarea de roşiatică maro cromat de argint Ag2CrO4 precipitaţii; cu sodiu hidrogen fosfat de reacţie, formarea de fosfat argint galben Ag3PO4 precipitaţii; reacţia cu ionii cu halogen, pentru a forma precipitatul de AgX halogenuri de argint. Dar, de asemenea, cu rol de alcaline, formarea de maro negru argintiu oxid Ag2O precipitaţii; cu rol de oxalat de ioni pentru a forma albă oxalat de argint Ag2C2O4 precipitaţii. Azotatul de argint poate reacţiona cu NH3, NC, SCN şi aşa mai departe pentru a forma diferite molecule de coordonare.

Utilizarea de actorie

Chimie analitică pentru precipitarea ionilor clorură, lucru standard de azotat de argint pentru calibrare de soluție de clorură de sodiu. Săruri anorganice industrie pentru fabricarea de alte argint. Industria electronica este folosit în fabricarea de adezivi conductiv, purificatoare de gaze noi, A8x sitele moleculare, placate cu argint şi înmănuşat mănuşi. Industria fotografică pentru fabricarea de film, x-ray film şi filmul fotografic și alte materiale fotografice. Industria de galvanizare este folosit pentru placare cu argint de componente electronice şi alte obiecte de artizanat, şi este de asemenea folosit ca un material placate cu argint pentru oglinzi şi farfurii pentru supa. Industria de baterie este folosit pentru producerea de argint-zinc baterii. Medicament utilizat ca fungicid, agent de coroziune. Japoneză de polietilena pentru vopsirea părului şi aşa mai departe. Chimie analitică este folosit pentru a determina clor, brom, iod cianură şi Sulfocianură.

Pentru non-cianura de argint, cum ar fi Dan acid sulfuric argint placare, placare de argint, argint argint imide disulfit argint, argint sulfosalic argint şi alte principal sare. Este sursa de ioni de argint. Conținutul de azotat de argint pe rata de argint placarea soluţie conductivitate, dispersie şi precipitaţii au un anumit impact. Doza generale este de 25-50g/L.

Soluție apoasă de azotat de argint poate fi redus prin organice reductant aldehide şi zaharuri. Deci, este reactiv pentru a testa aldehide şi zaharuri. De asemenea, utilizat pentru a determina ion de clorură, determinarea manganului catalizator, galvanizare, fotografie, portelan colorat.

Precauţii de funcţionare

Operațiunea închis, pentru a îmbunătăţi ventilaţia. Operatorii trebuie să fie pregătiți în mod special să respecte strict procedurile de funcționare. Este recomandabil că operatorul poartă o glugă de tip electrice aer filtru praf respiratorie, purtati haine din plastic de anti-virus, poartă mănuşi de cauciuc cloropren, nu ar trebui să fie scăzut pe piele. Ţine departe de focul, căldura, Fumatul la locul de muncă este strict interzisă. De inflamabile şi combustibile. Evita praf. Evitaţi contactul cu agenţi reducători, alcaloizi şi alcooli. Manipularea lumina pentru a lumina descărcare, pentru a preveni deteriorarea ambalajelor şi containerelor. Echipat cu varietatea corespunzătoare şi cantitatea de echipament de foc şi echipamente de tratament de urgenţă scurgere. Containerele goale pot fi reziduuri periculoase.


O pereche de:Interacțiunea chimică de nanoparticule de argint Următoarea:Considerente de azotat de argint