Argintiu nanofire Senzor de piele pentru masurarea nivelului de hidratare

- Mar 06, 2017 -

Ag-nanofire-patch.jpg

Sportivi, soldați, mineri, si multe altele pot suferi de deshidratare, care ar putea sa le puna in pericol de moarte. Monitorizarea nivelurilor de hidratare în interiorul corpului în domeniu rămâne o provocare, dar cercetatorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au venit cu o tehnologie care se poate dovedi a fi un mod consecvent de măsurare hidratare.

Echipa Carolina de Nord de Stat a construit un senzor de piele fără fir, care poate fi atașat la piept sau încheietura mâinii, și care utilizează electrozi speciali cu nanofire de argint pentru a ridica mici diferențe în conductivitatea pielii ca valoarea modificărilor conținutului de apă.

ag-sensor.jpg

Pentru a face un contact strâns cu pielea, electrozii sunt realizate dintr-un polimer flexibil. Făcându-l conductor, păstrând în același timp electrozii elastic, nanofire de argint sunt încorporate de-a lungul polimerului.

Senzorul a fost până în prezent testată pe modele de piele cu diferite nivele de hidratare, iar senzorul de măsurat cu precizie acelea. Echipa a schimbat chiar și umiditatea ambientală a aerului și senzorul nu au fost afectate de acest lucru.

Există deja câteva prototipuri ale dispozitivului, fiecare cu o conexiune fără fir Bluetooth pentru a citi cu ușurință de ieșire a senzorului de pe un smartphone din apropiere.


O pereche de:Tehnica simpla Gravură pentru crearea nanostructurilor stângaci și dreptaci Următoarea:Clariant lanseaza Nano Silver conductivă Ink