Interacțiunea nanoparticulelor de argint

- Nov 03, 2017 -

Argint metal este utilizat pe scară largă în viaţa noastră de zi cu zi şi diverse tratamente medicale. Din cauza descoperire a nanotehnologiei, nanoparticule de argint (denumit în continuare "AgNPs") au câştigat mai multe beneficii. Cu toate acestea, creşterea cererii de AgNPs în diverse domenii de activitate duce inevitabil la o creştere a riscurilor potenţiale de particule de la scară, cauzând preocupările cu privire la siguranţa mediului şi sănătăţii umane. În ultimii ani, cercetatorii nanoparticulelor de argint au evaluat manifestări toxice ale AgNPs într-un efort de a explora lor mecanismele celulare şi moleculare toxicologice.

După intrarea în sistem biologic, nanomateriale instituie o serie de interfeţe de biomolecule nanoparticulelor cu celule, organite subcelular şi macromolecule, cum ar fi proteine, acizi nucleici, lipide si glucide. Interactiuni fizico-chimice dinamic, cinetica nanoparticulelor de argint şi schimbul de căldură la această interfaţă regiune afectează procese, cum ar fi proteine aglomerarea, celule contact, membrana de plasma entrapment, absorbţia de celule, şi biocatalysis, care determina potenţialul de nanomateriale biocompatibilitate și nocivitatea biologice.

O dată în organism, AgNPs poate rămâne în țesutul țintă, dar în principiu vor fi transportate prin fluxul sanguin sau sistemul limfatic şi distribuite organismului ţintă secundare organe, provoacă anumite organe sau reactii sistemice. La rozătoare, indiferent de orală, nanoparticulelor de argint intraperitoneale sau intravenoasă injecţie de AgNPs, s-a demonstrat că creierul, ficatul, splina, rinichi, şi testicul sunt organe ţintă secundare majore în diseminarea sistemică. Acest model de distributie organe sugerează că la posibila toxicitate a AgNPs cauze neurotoxicitatea, imunotoxicitatea, nefrotoxicitate și toxicitatea de reproducere în organism.

Reacții citotoxice, nanoparticulelor de argint, cum ar fi specii reactive de oxigen, deteriorarea ADN-ului, schimbări în activitatea de enzime intracelulare, şi apoptoza şi necroza, au fost legate de hepatotoxicitate în vivo induse de AgNPs. Practic, atunci când celulele sunt la o condiţie nefavorabile, nanoparticulelor de argint mai multe procese homeostatice va începe să menţină supravieţuirea de celule, dintre care unul este autophagy. Autophagy poate servi ca un proces de apărare celulare, care este crucială pentru a contracara toxicitatea AgNPs, dar menţine activitatea autophagic. Cu scăderea energiei, nanoparticulelor de argint se poate promova apoptoza şi deteriorare ulterioară a funcţiei hepatice.

Există tot mai multe dovezi că modificările post-translational, deosebit de fosforilare, acetilare, şi ubiquitination, determina activitatea şi / sau agregare de proteine implicate în efectuarea autophagy şi dezvoltarea de reglaj fin autophagy. Nanoparticulelor argint creşte în stres celular poate duce la defalcarea de sisteme de post-translational modificare sau modificări nespecifice, care nu apar în condiţii fiziologice.

Ubiquitination a fost considerat mult timp cheia pentru controlul soarta de proteine. Argint nanoparticulelor este un proces de etichetare proteinele de degradare de protezom. Mai recent, există tot mai multe dovezi că conjugat cu lanţuri ubiquitin determina selectivitatea autophagy.


O pereche de:Compus anorganic utilizare foarte largă Următoarea:Interacțiunea chimică de nanoparticule de argint