Siguranţa mediului nanoparticulelor de argint

- Oct 17, 2017-

Argintiu metalizat este utilizat pe scară largă în viaţa noastră zilnică, precum şi ca şi diverse tratamente medicale, ca urmare a nanotehnologiei progrese, nanoparticulelor de argint nanoparticule de argint (denumit în continuare AGNPS) au câştigat mare de beneficii. Dar creşterea AGNPS aplicatii in diverse domenii de activitate duce inevitabil la risc potenţial crescut de nanoparticule, provoacă îngrijorare pentru siguranţa mediului şi sănătăţii umane. În ultimii ani, cercetatorii nanoparticulelor de argint au evaluat toxicitate AGNPS şi au încercat să descopere lor mecanisme de toxicitate celulară şi moleculară.

Nano-materiale intre sistem biologic, cu celule, organite şi macromolecule (cum ar fi proteine, acizi nucleici, lipide, glucide) să se stabilească o serie de nanoparticule biomoleculelor interfaţă. Dinamic fizico-chimice de interacţiune, cinetica, nanoparticulelor de argint şi căldură transferul în acest domeniu interfaciale afectează unele procese, cum ar fi formarea de proteine coroane, celula contact, membrana încapsulat particule, celule de absorbţie şi biocatalysis, toate acestea determina biocompatibilitate și pericolele biologice ale nanomaterialelor.

Agnps o dată în organismul uman, unele pot rămâne în tesutul tinta original, dar în principiu vor fi transportate prin fluxul sanguin sau sistemul limfatic, distribuite la organismului ţintă secundare organe, provoacă anumite organe sau sisteme să răspundă. La rozătoare, creier, ficat, splina, rinichi nanoparticulelor de argint şi testicul sunt organe de principala ţintă secundare a corpului întreg, indiferent dacă orală, intravenoasă sau intraperitoneală preparate injectabile sunt date la Agnps. Acest model de distributie organe sugerează că la posibila toxicitate a AGNPS poate provoca neurotoxicitatea, toxicitatea imun, nefrotoxicitate și toxicitatea reproductivă în vivo.

Reacții citotoxice, cum ar fi reactive de oxigen, deteriorarea ADN-ului, schimbări în activitatea de enzime intracelulare, şi apoptoza şi necroza, au fost asociate cu toxicitate hepatică cauzate de Agnps în vivo. Practic, atunci când celulele se confruntă cu condiţii nefavorabile, mai multe procese de starea de echilibru va începe pentru a susţine supravieţuirea de celule, dintre care unul este autophagy. Autophagy poate fi folosit ca un proces de apărare critice celulare pentru a contracara toxicitatea AGNPS, dar se menţine autophagy de activitate, cu redus de energie, nanoparticulelor de argint şi pot promova apoptoza şi leziuni hepatice ulterioare.

Autophagy a fost definit ca autophagy-activat sau autophagy este întreruptă, rezultatele au arătat că transportul și/sau lizozomale defecte funcţionale ale autophagy a fost recunoscut ca un potenţial de conducere vigoare pentru apoptoza şi autophagy, şi au fost, de asemenea cunoscut ca tip II programat moartea celulelor. Studii recente în vitro au demonstrat că Agnps, de asemenea, la rândul său blocuri autophagy ulterioare (eventual consecinţa lizozomale disfuncţie), nanoparticulelor de argint, care pot interfera cu fiziologie celulară normală. În plus, acumularea de p62, la suprafaţă, P62 pare a fi propice pentru menţinerea fiziologie celulară normală.


O pereche de:Azotat de argint un pericol pentru organismul uman Următoarea:Caracteristicile de nitrat de argint