Siguranţă de mediu nanoparticulelor de argint

- Jul 10, 2017 -

Argint metal este utilizat pe scară largă în viaţa noastră de zi cu zi şi în îngrijire medicală. Argint nanoparticulelor datorie la spre breakthrough nanotehnologiei, particule nano argint (denumit în continuare "AgNPs") au câştigat mai multe beneficii. Cu toate acestea, creşterea în utilizarea AgNPs în diverse domenii de activitate duce inevitabil la o creştere a riscului potenţial de particule de la scară, care ridica probleme despre siguranţa mediului şi sănătăţii umane. Argint nanoparticulelor în ultimii ani, cercetatorii au evaluat toxicităţii AgNPs şi au încercat să descopere lor mecanisme de toxicitate celulară şi moleculară.

După nanomaterialelor introduceţi sistem biologic, nanoparticulelor de argint o serie de interfeţe de biomolecule nanoparticulelor sunt stabilite cu celule, organite subcelular şi macromolecule (cum ar fi proteine, acizi nucleici, lipide, glucide). Interacţiunea dintre dinamica, dinamica, schimb nanoparticulelor de argint şi căldură pe acest domeniu de interfata pot afecta procesele, cum ar fi formarea de proteine coroane, contact celule, membrana de plasma entrapment, absorbţia de celule nanoparticulelor de argint şi biocatalysis, toate care determină prezenţa de Nanomateriale biocompatibilitate și biohazardous.

Odată ce AgNPs pătrunde în corp, nanoparticulelor de argint unele pot rămâne în tesutul tinta original, dar în principiu vor fi transportate prin fluxul sanguin sau sistemul limfatic, distribuite organismului ţintă secundare organe, provocând un organ specifice sau răspuns sistemic. La rozătoare, AgNPs, nanoparticulelor de argint dat oral, intravenos, sau injectarea intraperitoneală, au demonstrat că creierul, ficatul, splina, rinichi, şi testicul sunt organele țintă secundare predominant pe tot corpul. Aceste modele de distribuţie organe sugerează că la posibila toxicitate a AgNPs poate provoca neurotoxicitatea, imunotoxicitatea, nefrotoxicitate, nanoparticulelor de argint şi reproducere toxicitate în vivo.

Citotoxicitatea, nanoparticulelor de argint, cum ar fi specii reactive de oxigen, deteriorarea ADN-ului, schimbări în activitatea enzimei intracelulare şi apariţia apoptoza şi necroză au fost asociate cu toxicitate hepatică induse de AgNPs în vivo. Practic, atunci când celulele se confruntă cu condiţii nefavorabile, mai multe procese de starea de echilibru va începe pentru a susţine supravieţuirea de celule, dintre care unul este autophagy. Autophagy poate acţiona ca un proces de apărare celulare, care este esenţială pentru a contracara toxicitatea AgNPs, dar menţine activitatea autophagic, însoţite de energie redusă, nanoparticulelor de argint, care pot contribui la apariţia apoptoza si ficat ulterioare deteriorarea funcţiei.

Nu există nici un evident efect citotoxic asupra AgNPs care sunt implicate în transport activ (adică, endocitoză) în celule. În schimb, internalizarea AgNPs, nanoparticulelor de argint, care sunt schimbate în principal în intervalul lizozomale, este semnificativ toxice de endocitoză. Având în vedere că AgNPs endocitoză este considerat a fi o condiție suficientă și neinvaziv pentru inducerea citotoxicitate. Argint nanoparticulelor în plus, AgNPs poate distruge integritatea membranei celulare prin peroxidare a lipidelor care induc şi astfel pătrunde direct în membrana celulelor.

Mai multe şi mai multe dovezi sugerează că post-translational modificări, nanoparticulelor de argint în special fosforilare, Acetilare, şi ubiquitination, nanoparticulelor de argint determina activitatea şi / sau agregare de proteine implicate în aplicarea de autophagy şi de reglaj fin autophagous tide dezvoltare. Crescut de stres celular poate duce la prăbușirea sistemului post-translational modificarea sau provoca modificări nespecifice, care nu se produce în condiţii fiziologice.

Ubiquitination a fost considerat mult timp cheia pentru controlul soarta proteine, nanoparticulelor de argint, care este procesul de inscripţionare proteine să fi degradat de protezomii. Mai recent, există tot mai multe dovezi că conjugat cu lanţuri ubiquitin determina autophagy selectivitate.


O pereche de:Analiza chimica a azotatului de argint Următoarea:Azotatul de argint se dispersează și precipită