Mecanism de citotoxicitatea nanoparticulelor de argint

- Nov 01, 2017 -

Nanoparticule de argint se referă la particule format din atomi de argint, şi lor dimensiunea particulelor este, de obicei, în intervalul de la 1 la 100 nm. Proprietăţile antimoniu cea mai mare parte a suprafeţei de materiale argint sunt bine cunoscute, iar mecanismul este atomi de argint pe suprafața materialului poate fi oxidat încet de oxigen din mediul înconjurător să elibereze ioni de argint liber (Ag +), care trec prin wa LLS bacterii Mercapto obligatorii, blocarea lanţul respirator al bacteriilor, şi în cele din urmă ucide bacteriile ataşat la suprafata materialului. Pentru materiale pulverulente argint, procesul de oxidare este extrem de lent, numărul şi rata de ioni de argint a lansat, de asemenea, este foarte scăzută.

Ca şi în materiale vrac argint, argint nano-suprafata este oxidat pentru a elibera ioni de argint liber. Cu toate acestea, din cauza efect de mici dimensiuni și suprafață efectul nanoparticulelor, ca scade de dimensiunea particulelor, numărul de atomi de suprafaţă de argint nanometri numărul de atomi creşte rapid, ducând la o creştere semnificativă în rata de eliberare a ionii de argint; în acelaşi timp, din cauza numărului mare de particule eliberat pe suprafaţa de ioni de argint, iar particula dimensiune este mai mică decât virusul, nano argint poate fi prin a pereche de ioni de argint suprafata membranei celulare cauzate de daune directe, şi într-o varietate de celule , cauzând apoptoza sau necroză. Datorită caracteristicilor de mai sus, efectul bactericid de nanoparticule de argint este semnificativ mai mare decât cea de ioni de argint. Cu toate acestea, în acelaşi timp, nanoparticule de argint intra celulele şi rămâne în ele, care rezultă în concentratie locale de distribuţie de ioni de argint, cauzând toxicitate clar şi deteriorarea celulelor, ţesuturilor şi organelor.

Mecanisme citotoxice de nanoparticule de argint includ în principal următoarele aspecte

(1) atât nanometri argint în sine şi sa ioni de argint suprafaţă poate acţiona pe membrana proteine membrana membrana, activarea căii de transducţia semnalului, inhibarea proliferării celulare.

(2) prin suprafața de particule de mare concentrare de ioni de argint pe oxidarea membranelor celulare cauzate de schimbări în permeabilitatea membranei celulare, duc la influxul de calciu şi de suprasarcină, cauzand stres oxidativ si membrana mitocondrială modificări;

(3) argint nanoparticule distribuite în citoplasma provoca locale mare concentrare de ioni de argint, lansat de rolul de mitocondrii cauzate de daune pentru funcţia respiratorie lanţ, rezultând în producţia de ROS, cauzand stres oxidativ si sinteza de ATP tulburări, ceea ce duce la deteriorarea ADN-ului.

(4) citoplasmatice nanoparticule de argint cauza ciclului celular arestarea, cauzând apoptoza.

(5) argint nano-adsorbția de molecule de proteine cauzată de o varietate de schimbări structurale în proteine, cum ar fi inhibarea celulelor creierului şi muşchi în activitatea creatinkinazei.

(6) din cauza la cytoplasm de argint de presă susţinute de nano de ioni de argint, care rezultă în ADN-ul daune cauzate de acesta nu poate fi complet reparat.

Un număr mare de studii au confirmat că argint poate provoca o creştere semnificativă a nivelului de argint în diferite organe şi ţesuturi şi se acumulează pentru câteva luni, indiferent de căile de expunere; Dacă ficatul și splina se acumulează cel mai mult, urmate de rinichi care rezultă în ficat semnificativ, nefrotoxicitate şi imunotoxicitatea. Nanoparticule de argint, doua pot cuprinde o gamă largă de bariere biologice, inclusiv sânge creier, sânge testicul, placentă, mucoasei intestinale, etc., care rezultă în toxicitate clare ale sistemului nervos central, sistemul de reproducere toxicitate şi toxicitate genetică.

Prin urmare, realizată prin aplicarea nano argint-ingrediente de cercetare şi dezvoltare de materiale medicale, trebuie să înţeleagă deplin argint nano-citotoxicitate, şi aplicarea acesteia clinice de necesitate, siguranţa şi eficacitatea, luând cont pe deplin de impactul produselor asupra sănătății publice.


O pereche de:Compus anorganic înaltă temperatură de performanţă Următoarea:Azotat de argint un pericol pentru organismul uman