Screening-ul de Fungi filamentoşi pentru antimicrobiene sinteza de nanoparticule de argint

- Feb 13, 2017-

Lucrarea de faţă a avut scop de screening un lot de 20 tulpini, izolat de trestie de zahăr plantaţiei sol, în scopul de a identifica cele capabile de a biosintezei de nanoparticule de argint. Aceste nanoparticule sunt cunoscute de a avea o cerere mare şi eficiente în Microbiologie clinică.


Patru tulpini au dovedit a fi capabile de a biosintezei de nanoparticule de argint. Nanoparticule de biosynthesised au fost caracterizate prin spectroscopie UV-vis, scanare microscopie electronică, EDX si Difractie.


Au fost găsite pentru a avea o dimensiune medie de 30 – 100nm, un regulat rotunde forma, şi potenţial antimicrobiană contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Pseudomonas aeruginosa. Activitatea antimicrobiana a fost găsit a fi direct legate de concentrația de nanoparticule.


Mycogenic sinteza a nanoparticulelor este un proces verde biogene preferat la alte alternative. Deoarece ciupercile sunt mari producători de enzime extracelulare acest proces face scalarea-up o sarcină mai uşoară cu importanţă mare pentru Microbiologie clinică privind lupta împotriva rezistenţei microbiene, precum şi pentru alte aplicaţii industriale.

O pereche de:Oamenii de stiinta la W.Va. colegii constatările prezente la Economic, proiecte de cercetare comunitare Impact Următoarea:IDTechEx de cercetare nou raport pe electronice tipărite, organice, flexibil