Cerneluri hibrid nou permis imprimate, flexibil electronice fără sinterizare

- Jan 20, 2017-

Circuite electronice direct de la un stilou.
De credit: Image curtoazie de INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Oamenii de stiinta de cercetare la INM au combinat beneficiile materiale electronice organice şi anorganice într-un nou tip de cerneluri hibrid. Acest lucru permite circuitele electronice se aplică hârtie direct la un stilou, de exemplu.

Electronică a viitorului va fi imprimată. Circuite flexibil poate fi produsă ieftin pe folie sau hârtie utilizând procese de imprimare şi permite design futurist cu diode curbate sau elemente de intrare. Acest lucru necesită materiale imprimabile electronice care pot fi imprimate şi să păstreze un nivel ridicat de conductibilitate în timpul de utilizare în ciuda lor suprafete curbate. Unii încercat şi testate materiale includ polimeri organici, conductoare şi nanoparticule din oxizi conductoare (TCOs). Oamenii de stiinta de cercetare la INM - Leibniz-Institutul pentru materiale noi au combinat acum beneficiile materiale electronice organice şi anorganice într-un nou tip de cerneluri hibrid. Acest lucru permite circuitele electronice se aplică hârtie direct la un stilou, de exemplu.

Dezvoltatorii vor fi demonstra rezultatele lor şi posibilităţile pe care le oferă la stand B46 în sala 2 la acest yearand #39; s Târgul din Hanovra ca parte a comerţului lider Arată andamp de cercetare; Tehnologie care are loc între 25-29 aprilie.

Pentru a crea lor cerneluri hibrid, oamenii de stiinta de cercetare acoperite cu nanoparticule de metale cu polimeri organici, conductoare şi le-a suspendat în amestec de apă și alcool. Aceste suspensii pot fi aplicate direct pe hârtie sau folie folosind un pix şi ei uscată fără orice altă prelucrare a circuitelor electrice de formă.

andquot; Electric conductiv polimeri sunt utilizate în OLED-urile, de exemplu, care poate fi, de asemenea, fabricate pe substraturi flexibile, andquot; explică Tobias Kraus, şeful grupului de cercetare formarea structurii la INM. andquot; O combinaţie de metal şi nano-particule care introducem aici combină mecanice flexibilitate cu robusteţea unui metal şi creşte conductivity.andquot electrice;

Dezvoltatorii combina polimeri organici cu nanoparticule de aur sau argint. Compușii organici au trei funcţii: andquot; pe de o parte, compuşi servi ca liganzi, asigurându-se că nanoparticule rămân suspendate în amestecul de lichid; orice aglomerație de particule ar avea un efect negativ asupra procesului de imprimare. Simultan, liganzi organici asigură că nanoparticulele au un bun aranjament când uscare. În cele din urmă, compușii organici acţionează ca ´hinges´: în cazul în care materialul este îndoit, se menţin conductivitatea electrică. Într-un strat de particule metalice fără manta de polimer conductivitatea electrică ar rapid se pierde atunci când materialul este îndoit, andquot; stiinta materialelor Kraus continuă. Datorită combinaţiei de materiale atât, atunci când aplecat, conductivitatea electrică este mai mare de all-in-toate într-un strat care este pur şi simplu din polimer conductor sau un strat pur de nanoparticule metalice.

andquot; Nanoparticule metalice cu liganzi sunt deja tipărite pentru a forma electronica azi, andquot; explică chimist Kraus, adăugând că cojile a avut cea mai mare parte să fie eliminate printr-un proces de sinterizare, deoarece, în timp ce pe de o parte ele controlează regimul de nanoparticule, pe de altă parte, ele nu sunt conductoare. El a adăugat că acesta era dificil în cazul materialelor de operator de transport care sunt sensibile la temperatură, cum ar fi filme de hartie sau polimeri, deoarece acestea ar fi deteriorate în timpul procesului de sinterizare. Kraus rezumă rezultatele sale de cercetare, spunând, andquot; noastre noi cerneluri hibride sunt conductoare, de îndată ce acestea au uscate precum şi ca fiind deosebit de mecanic flexibile şi nu necesită sintering.andquot;


O pereche de:Cerneluri conductoare în 2017: Doua lucruri mari Următoarea:Cercetatori MIT dezvolta procesul de imprimare pentru Etichete electronice