NANOFIRE "CERNELURI" ACTIVEAZĂ PE BAZĂ DE HÂRTIE IMPRIMABILĂ ELECTRONICS

- Jan 06, 2017-

Prin suspendarea nanoparticule metalice mici in lichide, Universitatea Duke oamenii de ştiinţă sunt bere conductoare cu jet de cerneală imprimantă "cerneală" pentru a imprima modele ieftine, personalizabile circuit pe aproape orice suprafata.

Imprimate electronica, care sunt deja utilizate pe scară largă în dispozitive cum ar fi identificarea anti-furt radiofrecvenţă (RFID) Tag-uri ai ar putea găsi pe partea din spate a DVD-uri noi, în prezent au un dezavantaj major: pentru circuite la locul de muncă, au în primul rând pentru a fi incalzita pentru a topi toate nanoparticule împreună într-un singur fir conductor, ceea ce face imposibil pentru circuite de imprimare pe hârtie sau material plastic ieftin.

Un nou studiu de cercetatorii duce Arată că tweaking forma de nanoparticule de cerneală ar putea elimina nevoia de căldură.

Prin compararea conductivitatea a filmelor de la diferite forme de nanostructurilor în argint, cercetatorii au descoperit ca electronii zip prin filme realizate de argint nanofire mult mai uşor decât filmele realizate de alte forme, cum ar fi nanospheres sau microflakes. De fapt, electronii curgea aşa uşor filmele nanofirului că acestea ar putea funcţiona în circuite imprimate fără a fi nevoie să se topească-le împreună.

"Nanofire avea o conductivitate mai mare decât cele mai frecvent utilizate de nanoparticule de argint, care le-ar găsi în antene tipărite pentru Tag-uri RFID, 4.000 de ori", a spus Benjamin Wiley, asistent profesor de chimie la Duke. "Deci dacă utilizaţi nanofire, atunci nu aveţi pentru a incalzi circuite imprimate pana la astfel de temperaturi ridicate şi puteţi folosi mai ieftin plastic sau hârtie."

"Nu este nimic altceva pot să cred că în afară de aceste nanofire argint că aveţi posibilitatea să imprimaţi doar şi este pur şi simplu conductiv, fără orice post-procesare,", a adăugat Wiley.

Aceste tipuri de imprimat electronics ar putea avea aplicaţii mult dincolo de ambalaj inteligent; Cercetatorii imagina folosind tehnologia pentru a face celule solare, imprimat afişează, LED-URI, ecrane tactile, amplificatoare, baterii şi chiar unele dispozitive implantabile bio-electronice. Rezultatele au aparut online 16 Dec. ACS Applied Materials şi interfeţe.

Silver a devenit un du-te-la material pentru a face electronice tipărite, Wiley a spus, şi o serie de studii au apărut recent măsurarea conductivităţii filmelor cu diferite forme de nanostructurilor în argint. Cu toate acestea, variante experimentale face comparaţii directe între formele dificil, şi câteva rapoarte au legate de conductivitate filmele masa totală de argint folosite, un factor important atunci când se lucrează cu un material costisitoare.

"Am vrut să elimine orice materiale suplimentare de cerneluri şi pur şi simplu hone în cantitatea de argint în filmele şi contactelor dintre nanostructurilor în ca unică sursă de variabilitate,", a spus Ian Stewart, un student absolvent recente în laborator şi primul autor pe hârtie ACS Wiley.

Stewart folosit cunoscute retete pentru a găti nanostructurilor în argint cu diferite forme, inclusiv nanoparticule, microflakes, şi fost scurt şi lung, şi se amestecă aceste nanostructurilor în cu apă distilată a face simplu "cerneluri." Apoi el a inventat un mod rapid şi uşor pentru a face filme subtiri folosind echipamente disponibile în doar despre orice laborator--tobogane de sticla si banda dublu-adezivã.

"Am folosit un pumn de gaura pentru a taia wells din banda dublu-adezivã şi blocat acestea sticlă diapozitivelor,", a spus Stewart. Prin adăugarea unui volum precise de cerneală în fiecare bandă "bine" şi apoi incalzire wells – fie la temperaturi relativ scăzute la pur şi simplu se evaporă apa sau la temperaturi mai mari începe topirea structurile împreună--el a creat o varietate de filme pentru a testa.

Echipa spune nu au fost surprins că filmele lungi nanofirului a avut cea mai mare conductivitate. Electroni, de obicei, debit cu uşurinţă prin nanostructurilor în individuale dar rămâneţi blocat atunci când acestea trebuie să sari de la o structura la altul, a explicat Wiley, şi lung nanofire reduce foarte mult numărul de electroni trebuie să facă acest "salt".

Dar ei au fost surprins de cât de drastice de schimbare a fost. "Rezistivitatea filmelor mult argint nanofirului este câteva ordine de mărime mai mici decât nanoparticule de argint şi numai de 10 ori mai mare decât argint pur", a spus Stewart.Echipa este acum experimente cu utilizarea aerosoli jeturi argint nanofirului cerneluri în circuitele de uşor de utilizat de imprimare. Wiley spune, de asemenea, doresc să exploreze dacă acoperite cu argint cupru nanofire, care sunt în mod semnificativ mai ieftin pentru a produce decât nanofire argint pur, va oferi acelaşi efect.

Această cercetare a fost susţinută de fonduri de la National Science Foundation (ECCS-1344745 şi DMR-1253534) şi o bursă GAANN, prin Catedra de chimie duce.


O pereche de:Argint nanofire şi forţele Graphene Join pentru Touch ecran display Următoarea:Oamenii de știință creează mici Laser folosind nanoparticule de argint