Trăsături compus anorganic si utilizari

- Sep 01, 2017-

Marea majoritate a materie anorganica pot fi clasificate în oxizi, acizi, baze şi săruri. Organisme în anorganice conteaza in principal apa şi unii ioni anorganici, cum ar fi Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, şi aşa mai departe. Corpul uman conţine aproape toate tipurile de elemente în natură, în care de carbon, hidrogen, oxigen şi azot sunt în principal sub formă de compuşi organici, restul sunt menţionate în mod colectiv la fel anorganice (minerale sau frasin). Prin urmare, materie anorganica este compus în principal din: apă şi săruri anorganice, care pot fi clasificate ca apa: combinat cu apă şi apă liberă, combinat cu apă este o componentă importantă a structurii celulelor vii, apă liberă este un bun solvent, transportul substanţelor, implicate în reacţii chimice. Sărurile anorganice se împart în: ioni și compuși, ionii sunt pentru a menţine activităţile de viata normala a celulelor, compus este o componentă importantă a compuşi intracelulare.

Oxid

Compus din doua elemente, dintre care unul este elementul de oxigen a compus. Substanţă care reacţionează cu oxigenul este numit un oxid. În funcţie de proprietăţile chimice diferite, oxizi pot fi împărţite în două tipuri de oxizi acide şi alcaline oxizi. Oxid acid: un oxid care se comporta ca o sare cu apa sau ca o bază. Cum ar fi trioxid de sulf, pentoxid de fosfor, dioxid de carbon şi ca şi majoritatea oxizilor nemetalice sunt oxizi de acide.

Oxid de alcaline: poate reacţiona cu acid pentru a produce oxizi de sare şi apă, şi produsul poate avea doar sare şi apă, nu poate avea orice alte substanţe. Alcaline oxizi includ low-valent oxizi de active oxizi de metal şi alte metale, cum ar fi CaO, BaO şi CrO, MnO.

Acid anorganic

O clasă de compuși chimici care pot ioniza H în soluţii apoase. Acid clorhidric, sulfuric acid, acid azotic ionizare în soluție apoasă, care rezultă anioni (acid), deşi diferite, dar care rezultă cationi (H) este acelaşi, aşa că ei au un loc comun în natură, de exemplu, cu acru; Multe din metal; poate face hârtie albastră de turnesol roşu şi aşa mai departe. În sens îngust, cationici ioni în soluţie apoasă sunt toți compușii ionilor de hidrogen (cum ar fi acidul sulfuric). Cele mai multe dintre aceste substanţe sunt solubile în apă, o mică parte, cum ar fi: acid silicic, insolubile în apă. Soluție apoasă de acid este, în general, conductoare, o parte din acidul sub formă de molecule în apă, non-conductoare; o parte din acidul disociere în apă ca ionii pozitivi și negativi, poate fi conductiv.

Trăsături: alb sau gri noduli sau granule. Sensibile la umiditate. Usor de absorb dioxidul de carbon si umiditatea din aer. Solubil în apă în hidroxid de calciu şi produce o mulţime de căldură, solubil în acizi, glicerol şi zaharoză soluţie, aproape insolubilă în etanol. Densitatea relativă de 3.32 ~ 3.35. Punctul de topire ° 2572 C. Boiling point 2850 ℃. indicele de refracţie al 1.838. Corozive.

Utilizări: 1. poate fi folosit ca umplutură, cum ar fi: folosit ca agent de umplere epoxidice adezive; 2. folosite ca reactivi analitici, analiza gazelor ca un absorbant de dioxid de carbon, analiza spectrala reactivi, reactivi de înaltă puritate pentru producţia de semiconductori de prelungire, procesul de proliferare, laborator amoniac uscare şi alcool off l apă şi aşa mai departe. 3. folosit ca materie prima, poate produce carbură de calciu, soda calcinata, pudra de albire, de asemenea utilizat pentru piele, purificarea apelor reziduale, hidroxid de calciu şi o varietate de compusi de calciu; 4. pot fi folosite ca materiale de constructii, flux metalurgice, ciment rapid-6, de asemenea, pot fi folosite pentru materiale refractare, deshidratant; 7. pot fi formulate de maşini agricole şi lipici şi epoxidice subacvatice (2) poate fi folosit ca un ulei vegetal decolorizer, operator de transport de droguri, balsam de sol şi calciu îngrăşăminte; Adeziv, şi, de asemenea, utilizat ca o pre-reacţie cu reactivi 2402 răşină; 8. pentru epurarea apelor acide şi nămol condiţionat; 9. poate fi folosit ca un cazan pentru a dezactiva agentul de protecţie, utilizarea de var capacitatea de absorbţie a umezelii, astfel încât vapori de apa cazan 10, pot fi reacţionat cu apă pentru a pregăti hidroxid de calciu, ecuația de reacţie: CaO + H2O = Ca (OH), reacţia de suprafaţă th e sistem pot fi uscate, pentru a preveni coroziunea, potrivite pentru presiune scăzută, medie presiune, capacitate mica tamburului cazanului protecția pe termen lung; 2, care fac parte din reacţia.


O pereche de:Analiza chimica a azotatului de argint Următoarea:Azotat de argint de tratament