Compus anorganic, numirea orientări

- Oct 13, 2017 -

Compuși anorganici, compuși au nimic în comun cu organul (compus câteva legate de corpul a compus şi anorganice, cum ar fi apa), şi compuşi organici, se referă de obicei pentru a nu conţin compuşi de carbon, inclusiv oxid de carbon, carbonat, carbonat, cianură, etc., denumite în continuare substanţe anorganice.

Nume compus anorganic ar trebui să fie concisă şi precisă, să se indice compoziția și structura materiei numit. Acest lucru necesită utilizarea de nume de element, rădăcină sau bază să-şi exprime diferitele componente ale substanţei; Folosi prepoziţia"chimice" (funcţia de conectare Substantive) să-şi exprime conexiune a fiecărei componente a substanței.

Numirea orientări

(1) chimice prepoziţie: numele sistemul compus este să aplice de componentele sale de bază. O prepoziţie chimice este o infixata unui compus al cărui nume este format din numele unui compus. Lista de mai jos.

Aceasta este o combinaţie simplă. KCl, cum ar fi atomului de clor (Cl) și K (K), este numit clorură de potasiu. NaOH, care este hidroxid (OH-) şi sodiu (Na), este numit de hidroxid de sodiu.

O combinaţie de molecule și moleculele sau molecule cu ioni. De exemplu, CaCl 2 · H 2 O este numit clorură de calciu, iar H O trei este numit hydronium.

(3) generarea unui. Pentru a înlocui atomi de hidrogen în mamă combinate, cum ar fi NH 2 Cl, care este numit chloromide; NHCl 2 se numeşte bifenililor amoniac;

ClCH2COOH este numit chloroacetic acid. B. sulf (sau seleniu, telur) înlocuit cu oxigen, cum ar fi acidul sulfuric H2S2O3; HSeCN este numit seleniu diocyanate.

Se spune că două sau mai multe din acelaşi moleculele sunt convergente, cum ar fi (HF) 2, acid fluorhidric, (HOCN) 3, 3 polycyanic acid, (KPO 3) 6.

(2) de bază şi rădăcină: bază şi rădăcină sunt grupurile atomice care există în compus, în cazul în care legătura de capacitate se numeşte cu alte componente

Lipirea de obligaţiuni de valenţă pentru alte componente se numeşte rădăcina. Bază şi rădăcină sunt, în general, numit după lor mamă compus, care se numeşte o bază sau o rădăcină. Bază şi rădăcină poate fi, de asemenea, numit după numele elementului care sunt incluse, şi nume de element complet sunt plasate în faţa, şi cele goale sunt lăsate în urmă.

Dioxid de carbon

Gaz inodor incolor, acid, solubilă în apă (raport volum 1:1), parţial acid carbonic. Dioxidul de carbon gazos este folosit pentru a face industria cloralcanilor şi producere a zahărului, şi este folosit pentru întărirea piese turnate din oţel şi fabricarea de plumb-alb. Poate fi ars de carbon în exces aer sau realizate din marmură, calcar, Dolomit calcinare sau acid, ca un produs de industrii, cum ar fi var şi fermentarea. Dioxid de carbon, în general, nu arde şi nu are suport pentru ardere. La temperatură normală, densitatea este puţin mai mare decât aerul, şi atunci când încălzit, acesta se va concentra pe partea de sus, adesea utilizat ca agent de stingere a incendiului. Dioxidul de carbon este o materie indispensabil pentru fotosinteza a plantelor verzi. Dioxidul de carbon este frecvent utilizat ca îngrăşământ în seră. Dioxid de carbon solid, cunoscut ca gheata uscata, poate absorbi o mulţime de căldură, atunci când acesta este sublimate, astfel încât acesta este folosit ca un agent frigorific, cum ar fi precipitaţii artificiale, şi este utilizat pentru a crea fum în dans.

Sulfuric acid

Acid sulfuric pur este un fel de lichid incolor şi inodor, care elibereaza o mulţime de căldură când dizolvat. Este un acid puternic, care nu este volatil în mare fierbere. Este uşor să se dizolvă în apă şi pot fi amestecate cu apa in orice proportie. Proprietãþi chimice sunt hydroscopicity, hydroscopicity, Oxidarea energicã, volatil, aciditate şi stabilitate.

Apa este compusul cel mai abundent în celulele vii. Conţinutul de apă este diferit în diferite tipuri de organisme; Diferite ţesuturi şi organe au niveluri diferite de apă.

Prezenţa apei în celula are două tipuri de gratuit apă şi apă. Combinaţia de apă şi alte substanţe este o componentă importantă a structurii celulare, reprezentând aproximativ 4,5 %. Gratuit apă există într-o formă liberă, un bun solvent pentru celule, şi poate fi direct implicat în reacțiile biochimice, precum şi transportul de substanţe nutritive şi a deşeurilor. Pe scurt, toate activităţile de viaţă a tuturor tipurilor de organisme nu pot fi separate de apa.

Majoritatea ionii anorganici de sare în celula de stat există, conţinutul său, deşi foarte puţine, dar există multe functii importante: unele dintre sarea anorganică este o componentă importantă a anumitor compuși complexe în celula, cum ar fi Fe este componenta principala a hemoglobinei, este Mg compoziţia clorofilei; Multe ionii anorganici de sare sunt importante pentru a menţine activităţile de viaţă de celule şi organisme, cum ar fi nivelurile scăzute de ioni de calciu în sânge. Anorganice de sare este de asemenea important pentru menţinerea echilibrului pH-ului de celule


O pereche de:Compus anorganic sunt la fel Următoarea:Rolul compus anorganic