Clasificarea compus anorganic

- Sep 15, 2017 -

Compuși anorganici, compuși au nimic în comun cu organul (compus câteva legate de corpul a compus şi anorganice, cum ar fi apa), şi compuşi organici, se referă de obicei pentru a nu conţin compuşi de carbon, inclusiv oxid de carbon, carbonat, carbonat, cianură, etc., denumite în continuare substanţe anorganice.

Marea majoritate a materiale anorganice pot fi clasificate în patru categorii: oxid, acid, alcaline şi sare. Substanțe anorganice în organism includ în principal apa şi unii ioni anorganici, cum ar fi Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, etc. Aproape conţine toate elementele de natura exista în corpul uman ţesuturi, care pe lângă carbon, hidrogen, oxigen şi azot există în principal sub formă de compuşi organici, restul sunt denumite colectiv mineralele anorganice (sau frasin). Deci, minerale constă, în principal de: apă şi sare anorganice, apa pot fi clasificate ca: legat de apă şi apă liberă şi apă conjugată este componente importante ale structurii celulare, apă liberă este un bun solvent, transportul materialului, participa la reactiile chimice. Anorganice de sare pot fi împărţite în: ion şi compus, ion este activitatea de viaţă care menţine celule normale, combinate este componentă importantă a compus în interiorul celulei.

oxid

Se compune din două elemente, dintre care unul este un compus de oxigen. Substanţă care pot reacţiona cu oxigenul este numit un oxid. În funcţie de proprietăţile chimice, oxid se împart în acide oxid si oxid de alcaline. Oxid acid: un oxid care acţionează ca un acid sau săruri cu apă. De exemplu, trioxid de sulf, oxid de fosfor, dioxid de carbon, etc, dintre care majoritatea sunt oxizi de acide.

Oxizi de alcaline: oxizi care pot reacționa cu acizii pentru a forma săruri şi apă şi produse poate avea doar sare şi apă, şi fără alte substanţe pot fi produse. Oxizi de bază includ active oxid de metal şi alte metale cu low - preţ oxizi, cum ar fi CaO, BaO şi CrO, MnO.

Acid anorganic

Un grup de compusi care pot ioniza si produce H în soluţie apoasă. Ionizare în acid clorhidric, sulfuric acid, acidul nitric în soluţie apoasă, anioni (acidul radicale) este diferit, dar cationi (H) este la fel, asa ca au un loc comun în natură, cum ar fi aciditatea; Se poate dizolva o multime de metal; Se poate face test de turnesol albastru hârtie colorează în roşu şi aşa mai departe. O definire îngustă: cationii ionizat în soluţii apoase sunt toți compușii de ionii de hidrogen (cum ar fi acidul sulfuric). Cele mai multe dintre aceste substanţe sunt solubile în apă, şi câteva, cum ar fi silicic acid, sunt dificil de a se dizolvă în apă. Soluția apoasă de acid este, în general, conductoare, şi unii acizi există sub formă de molecule în apă şi nu conduc electricitate. Acid parţială este dissociating în ioni pozitivi și negativi în apă, care pot conduce electricitatea.

Mai larg definite: reacţia poate oferi protoni cu acizi care definesc acizi ca beneficiarii de perechi de electronice, iar gama este mai larg. Acizi neutraliza baza, producerea de apă şi sare.

alcaline

O substanţă care are un gust amar şi pot schimba culoarea de un indicator specific (cum ar fi turnesol de cotitură albastru, a face fenolftaleină roşu, etc.), iar valoarea pH-ului este mai mare de 7. Tuturor ionilor de ionizat în soluţii apoase sunt ionii de hidroxid, care reacţionează cu acizii pentru a forma săruri și de apă. Alcaloizi tipice, cum ar fi amine (inclusiv amoniac), soda caustica (hidroxid de sodiu) şi hidratat de var (hidroxid de calciu). Conceptul mai general de bază este materialul care oferă electronului, sau substanţă care acceptă proton

Elemente comune

Dioxid de carbon

Gaz inodor incolor, acid, solubilă în apă (raport volum 1:1), parţial acid carbonic. Dioxidul de carbon gazos este folosit pentru a face industria cloralcanilor şi producere a zahărului, şi este folosit pentru întărirea piese turnate din oţel şi fabricarea de plumb-alb. Poate fi ars de carbon în exces aer sau realizate din marmură, calcar, Dolomit calcinare sau acid, ca un produs de industrii, cum ar fi var şi fermentarea. Dioxid de carbon, în general, nu arde şi nu are suport pentru ardere. La temperatură normală, densitatea este puţin mai mare decât aerul, şi atunci când încălzit, acesta se va concentra pe partea de sus, adesea utilizat ca agent de stingere a incendiului. Dioxidul de carbon este o materie indispensabil pentru fotosinteza a plantelor verzi. Dioxidul de carbon este frecvent utilizat ca îngrăşământ în seră. Dioxid de carbon solid, cunoscut ca gheata uscata, poate absorbi o mulţime de căldură, atunci când acesta este sublimate, astfel încât acesta este folosit ca un agent frigorific, cum ar fi precipitaţii artificiale, şi este utilizat pentru a crea fum în dans.


O pereche de:Azotat de argint consolida ventilatie Următoarea:Analiza chimica a azotatului de argint