Electrocrystallization: Pătrundere în aur Cercetare nanoparticulelor

- Apr 07, 2017 -

170321100332_1_540x360.jpg

O echipa de cercetare condusa de profesorul Flavio Maran de la Universitatea din Padova (Italia) și Academia profesorul Kari Rissanen de la Universitatea din Jyväskylä (Finlanda) a publicat în Journal of American Chemical Society un studiu de cercetare care demonstreaza modul in care este posibil să se obțină cristale de foarte înaltă calitate, format din nanoparticule de aur.

„Cercetarea pe nanoparticule de aur este un domeniu de o importanță atât fundamentală și aplicată“, explică profesorul Academiei Kari Rissanen al Departamentului de Chimie de la Universitatea din Jyväskylä. cristalografie cu raze X este cea mai puternică metodă pentru determinarea cu structura moleculară a acestor nanosisteme, dar care obțin cristale unice de bună calitate potrivite pentru analize exacte cu raze X a fost strangulare în această cercetare exigente. Această problemă a fost acum abordate cu succes datorită unei strategii electrochimic numit electrocrystallization.

Cu raze X Analiza difracției singur cristal de nanoclusters aur - structuri compuse dintr-un miez format din zeci atomi de aur acoperite și protejate de un strat de molecule - are limitarea intrinsecă că monocristalelor de bună calitate sunt foarte greu de obținut. Echipa a dezvoltat o metoda electrochimic, care permite tot mai mare de cristale de înaltă puritate în cantități mari și foarte înaltă calitate cristalografice. Permițând un curent foarte mic să curgă între doi electrozi, paduri dese de monocristale lungi milimetrice pot fi generate în mod direct pe suprafața electrodului.

„Natura descoperire a acestei metode electrocrystallization“, continuă profesorul Maran „, a fost pus în practică de către un singur cristal cu raze X determinarea cristalografică a structurilor patru nanoclusters diferite, fiecare format din 25 de atomi de aur. Nu numai aceste rezultate de succes validate eficacitatea a tehnicii electrochimice, dar, de asemenea, a condus la descoperirea că una dintre aceste clustere cristalizeaza prin formarea ace constând în lanțuri paralele de nanoclusters de aur interconectate, la fel ca un colier cu multe filoane de aur „perle“ de numai un miliard de un metru .“


O pereche de:Nanoparticule de argint utilizate pe scară largă în Următoarea:Catalizator sticlărie Face metal reciclarea ușoară