Catalizator sticlărie Face metal reciclarea ușoară

- Apr 06, 2017-

Baloanele cu nanoparticule încorporate permite chimiști să reutilizeze cu ușurință catalizatori de valoare

Sticlărie Lab cu built-in nanoparticule de paladiu   face reciclarea și reutilizarea catalizatori de metale prețioase mai ușor decât oricând înainte.

Metale precum platina sau aur, poate cataliza o serie de reacții chimice, dar acestea sunt scumpe, motiv pentru care chimiștii reutilizeze și să le reciclați. De obicei, catalizatorul solid trebuie separat prin filtrare și purificat, după o reacție, care poate însemna ceva este pierdut și de recuperare poate fi deosebit de dificilă, dacă oricare dintre produșii de reacție este prea solid.

114875_shutterstock_522023443.png


Acum   Xiang Fei   de la Universitatea Națională din Singapore și colegii au acoperit baloanele cu nanoparticule de paladiu, ceea ce inseamna chimiștii poate pur și simplu goale și se spală vasul de reacție și apoi să le utilizeze pentru a cataliza reacția următoare.

Ca nanoparticule de metal nu se lipesc de sticla, echipa Fei acoperit de sticlă, cu un covor microscara din silicon nanofilaments și i-au acoperit cu o proteina lipicios similar cu cel midiile folosesc pentru a se atașa la suprafețe. Balonul acoperit catalizate încă reacții în mod eficient după utilizare de 20 de ori, în timp ce eficiența unui catalizator comercial scade semnificativ după ce a fost reciclat numai o singură dată.

Echipa Fei a văzut nici o scădere a eficienței balonului catalitic atunci când utilizat pentru a produce mai multe grame de produs, dar nu este clar încă dacă metoda ar funcționa în reactoare de dimensiuni industriale.

O pereche de:Electrocrystallization: Pătrundere în aur Cercetare nanoparticulelor Următoarea:Utilizarea cu jet de cerneală de imprimare pentru a construi inteligente Circuite hibride flexibile