imprimare nano-metal lichid revoluționa electronica

- Mar 17, 2017-

AB.png O noua tehnica folosind metale lichide pentru a crea circuite integrate , care sunt doar atomi de gros ar putea duce la urmatorul mare avans pentru electronica.


Procedeul se deschide calea pentru producția de plachete mari în jurul valorii de 1,5 nanometri in adancime (o foaie de hârtie, prin comparație, este 100,000nm gros).


Printre alte tehnici s- au dovedit fiabile în ceea ce privește calitatea, dificil să se intensifice șifuncționeze numai la temperaturi foarte ridicate - 550 de grade sau mai mult.


Distins profesor Kourosh Kalantar-Zadeh, de la RMIT Scoala de Inginerie, a condus proiectul, care a inclus , de asemenea , colegi de la RMIT si cercetatori de la CSIRO , Monash University, Carolina de Nord Universitatea de Stat și Universitatea din California . El a declarat că industria de electronice a lovit o barieră. .. "Tehnologia fundamentală a motoarelor de mașini nu a progresat din 1920 , iar acum același lucru se întâmplă cu produse electronice Telefoanele mobile și computerele nu sunt mai puternice decât în urmă cu cinci ani , De aceea , aceasta noua tehnica de imprimare 2D este atât de important - crearea de mai multe straturi de chips - uri electronice incredibil de subțiri pe aceeași suprafață crește în mod dramatic puterea de procesare și reduce costurile. Aceasta va permite următoarea revoluție în domeniul electronicii. "


Benjamin Carey, un cercetator cu RMIT si CSIRO , a declarat crearea de plachete electronice doar atomi de gros ar putea depăși limitele de producție curente cip. S- ar putea produce , de asemenea materiale , care au fost extrem de deformabilă, deschizând calea pentru electronice flexibile. " Cu toate acestea, nici una dintre tehnologiile actuale sunt capabile de a crea suprafețe omogene semiconductoare atomically subțiri pe suprafețe mari , care sunt utile pentru fabricarea la scară industrială de chips - uri. Soluția noastră este de a utiliza galiu metalelor și indiu, care au un punct de topire scăzut . Aceste metale produc un strat atomically subțire de oxid de pe suprafața lor , care le protejează în mod natural. este acest subțire de oxid pe care le folosim în metoda noastră de fabricație. prin laminare metalul lichid, stratul de oxid poate fi transferat pe o plachetă electronică, care este apoi sulfurate. suprafaţa plachetei poate fi pre-tratate pentru a forma tranzistori individuale. Am folosit această nouă metodă pentru a crea tranzistori și foto-detectoare de câștig foarte mare și fiabilitate foarte ridicată de fabricație la scară largă. "


Hartie subliniind noua tehnica, "Napolitane Scale Două semiconductoare dimensional din Tiparituri cu oxid de piele de Fier lichid", a fost publicat in revista Nature Communications.

O pereche de:Aplicaţii nanoparticulelor de argint Următoarea:electronica imprimate